Az olvasóim tudják, hogy odafigyelek az életmódomra, táplálkozásomra, így kiegyensúlyozottan, körültekintően, részben a biopiacról étkezünk a családommal.

Ugyanakkor a TV-ből, baráti körből és minden egyéb csatornán bombáznak a vitaminok fontosságával.

Egyedül a kamasz fiam táplálkozása szörnyű, mert rá nem tudunk hatással lenni, erőszakot pedig nem akarunk elkövetni. Vele kapcsolatban merült fel, hogy plusz vitamint adjunk neki.

Rengetegen árulnak vitaminokat, mert bomba üzlet. Így tévedtünk be Dr. Lenkei Gábor vitamin üzletébe. Ő is vitaminokat árul, csak nála külön visszariaszt az, hogy egy elég támadó hangvételű könyvet tett az üzlete mellé. Sok igazság van abban, amit ír, orvosként magam is tisztán látom, csak nem tartom etikusnak, hogy üzleti vállalkozását az orvosi szakma alázásán keresztül kívánja építeni.

Lényeg, hogy feleségem vett a gyereknek és magának vitaminokat.

A maga részére vásárolt vitaminok napi adagja kilenc, nem tévedés 9 kapszulát tartalmaz. Ma én is bevettem egy garnitúrát, ez az esemény sarkallt a bejegyzés megírására. Alig tudtam legyömöszölni a torkomon a tetemes mennyiségű anyagot. El tudom képzelni, hogy milyen lehet az élete azoknak, akik egy életen át nem vigyáztak az egészségükre és nap-mint-nap ennyi gyógyszeren élnek. Komoly kihívás és küzdelem letömni ennyi kapszulát a torkomon.

Egyszerűen képtelen vagyok elhinni és elfogadni, hogy szükség lenne erre, ha a táplálkozásom kiegyensúlyozott.

Még azt sem mondhatom, hogy figyeljük meg a hatást, mert orvosként szintén jól tudom, hogy a szubjektív megfigyelés tökéletesen félre visz. Pont ez a veszélye a “csodaszereknek” is. Bárki beveszi és úgy érzi máris meggyógyult, közben objektíve semmi hatása.

Szóval egyszer kipróbáltam, de elég is volt. Inkább maradok az ízletes, válogatott és értékes ételek mellett, ami mellé akár még egy pohár bort is el tudok fogyasztani.

Kedves Olvasó, mit gondol erről? Kérem írja meg nekem és a többieknek.