Egyik nap nekem kellett megvacsoráztatni másfél éves kislányomat. Azt az instrukciót kaptam, hogy a hűtőben van májas, abból adjak neki.
Eljött az idő, elővettem a májast és a jól megszokott reflex alapján végigolvastam, mit tartalmaz a termék. Ekkor jött a hidegzuhany.
Gyorsan eldöntöttem, hogy az én kislányom ebből a májasból bizony nem fog enni. Gyorsan elővettem a mélyhűtőből a nyáron elrakott bio pestót és ahhoz pirítottam neki a Ludwig és Mentesi féle JÓKENYÉR-ből. Nagyon finomat falatozott.
Másnap, szombaton a biopiacon vettünk májast és legközelebb már abból is kapott Nellike.
Íme, összeírtam, hogy mi található az egyik és mi a másik májasban. Szerintem a lista önmagáért beszél:
[img=images/biomajas.jpg width=480 float=left”>
Amikor az egészségünkről gondolkozunk minden apróság számít, nincs kivétel.
Nálunk az asztalon egyébként nincs helye például a felvágottaknak. Vacsorára az alábbiak valamelyike, vagy ezek közül több található az asztalon:
– fokhagymás olíva: rendkívül bonyolult elkészíteni, így csak az eltökélteknek ajánlom :-)
– fokhagymás paradicsom
– pesto (nyár végén tesszük el bio alapanyagokból)
– padlizsánkrém (nem vesződünk vele, a biopiacról vesszük)
– olívagyogyó (egyébként ebbe is tesznek ízfokozót, nem értem, hogy miért)
– sajtok
– avokádókrém
– zakuszka
– kaukázusi kefír
(szeretem még a szardíniát is, bár az annyira nem egészséges)

El sem tudom képzelni, hogy kétes eredetű és tartalmú felvágottakat (pl. párizsi) a számhoz emeljek.

Ja…, és a fentiekben semmilyen lemondás nincs részünkről, mindegyiket nagyon szeretjük és nagy élvezettel fogyasztjuk.

Önök, hogyan étkeznek?